Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn
  • Anmälan 2021
  • Hem /

Anmälan Årets Konditor 2021

:ANMÄLAN FÖR 2021 ÄR STÄNGD: Här nedan anmäler du dig till Årets Konditor 2021. Tävlingen avgörs den 11-14 november på Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan. Fyll i formuläret, ladda upp recept med bild på den tårta du ansöker med och tryck på skicka, tårtan behöver inte vara samma tårta som du sedan tävlar med i en eventuell final. Senast den 4 juni vill vi ha din ansökan.

Årets Tema är Fenomen
                                                

Årets tävling består av tre delmoment som ska skapas under två dagar. Dag ett har ni 4 timmar och dag två har ni 6 timmar i köken:

Du skall på tävlingen tillverka:  

  1. TÅRTA

Du ska tillverka följande tårtor med arbetad dekor: Fyra tårtor som totalt ska räcka till 40 personer till bordet, samt en jurytårta för 10 personer. Totalt 5 tårtor.
Vikt: 90–120 gr per person.

 

  1. BAKELSER

Du ska tillverka 3 olika bakelser i egen tappning och med arbetad dekor, en av bakelserna ska vara glaserad och en ska vara skuren. Du ska tillverka 10 stycken av varje bakelse, 4 till juryn, 2 till expertsoffan och 4 till bordet. Totalt 30 stycken.
Vikt: 90-120 g per bakelse. 

 

  1. DESSERT

Du ska servera 10 stycken tallriksdesserter; 4 stycken till juryn, 2 till expertsoffan och 4 till bordet.

 

Uppdukning: Du får duka upp ditt bord helt valfritt men tänk på att temat är FENOMEN så se ditt bord som ett skyltfönster som speglar årets tema och som ett viktigt moment i tävlingen. Om ni använder glass i desserten – tänk på att ta med ’fejkglass’ till bordet.

 

Anmälan Årets Konditor 2021