Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn

Tävlingsregler 2021

Årets Tema är Fenomen                                      

Årets tävling består av tre delmoment som ska skapas under två dagar. Dag ett har ni 4 timmar och dag två har ni 6 timmar och 5 minuter i köken.

 


Du skall tillverka:      

 

  1. TÅRTA

Du ska tillverka följande tårtor med arbetad dekor: Fyra tårtor som totalt ska räcka till 40 personer till bordet, samt en jurytårta för 10 personer. Totalt 5 tårtor.

Vikt: 90–120 gr per person.

 

  1. BAKELSER

Du ska tillverka 3 olika bakelser i egen tappning och med arbetad dekor, en av bakelserna ska även vara glaserad. Du ska tillverka 10 stycken av varje bakelse, totalt 30 stycken.  

 

  1. DESSERT

Du ska servera 10 stycken tallriksdesserter; 4 stycken till juryn, 2 till expertsoffan och 4 till bordet.

 

Uppdukning: Du får duka upp ditt bord helt valfritt men tänk på att temat är FENOMEN så se ditt bord som ett skyltfönster som speglar årets tema och som ett viktigt moment i tävlingen. Om ni använder glass i desserten – tänk på att ta med ’fejkglass’ till bordet.

 

Sista ansökningsdag är den 4 juni och efter det utser en jury vilka deltagare som går till semifinal som äger rum den 14 juni. 

För att få delta i Årets Konditor ska du arbeta inom bageri- och konditoribranschen, det finns i övrigt ingen åldersgräns. Tävlingskommittén förbehåller sig rätten att utse tävlingens semifinalister bland de anmälda.

Arrangörerna svarar för deltagarnas resor och uppehälle i samband med tävlingen.

Ovan regler kan komma att ändras något men är en fingervisning om vad som kommer. Slutgiltiga regler kommer i samband med uttagningen.