Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn

Tävlingsregler 2023

Årets Tema är Old School.                                

 

Du skall tillverka:                    

Årets tävling består av fyra delmoment som ska skapas under två dagar. Dag ett har ni 4 timmar och dag två har ni 6 timmar.

 

 

TÅRTA: Tårta med 3 våningar. Varje finalist ska tillverka tre tårtor som ska räcka till 30 personer, samt en jurytårta för 10 personer. Totalt 4 tårtor. Vikt: 90–120 gr per person.  

 

DESSERT I GLAS: Varje finalist ska presentera 16 desserter i glas, 8 stycken till juryn, 2 till expertsoffan och 6 till bordet. Desserten skall innehålla Arlas mjölk. Desserten skall vara din hyllning till mjölken

 

GLASSBAKELSE: Varje finalist ska presentera 10 st. glassbakelser, 4 stycken till juryn, 2 till expertsoffan och 4 till bordet.

 

CHOKLADKAKA: Varje finalist ska tillverka 6 st. chokladkakor. Kakorna skall innehålla minst två olika sorters fyllningar och det skall vara gjutna chokladkakor. 2 st till juryn, 4 st till bordet (expertsoffan får en bit av juryn) Vikt 75-125 g per styck.

 

 

Uppdukning: Du får duka upp ditt bord helt valfritt men tänk på att temat är IDOLER så se ditt bord som ett skyltfönster som speglar årets tema och som ett viktigt moment i tävlingen. Om ni använder glass i desserten – tänk på att ta med ’fejkglass’ till bordet.

 

Sista ansökningsdag är den 13 april och efter det utser en jury vilka deltagare som går till semifinal.

För att få delta i Årets Konditor ska du arbeta inom bageri- och konditoribranschen, det finns i övrigt ingen åldersgräns. Tävlingskommittén förbehåller sig rätten att utse tävlingens semifinalister bland de anmälda.

Arrangörerna svarar för deltagarnas resor och uppehälle i samband med tävlingen.

Ovan regler kan komma att ändras något men är en fingervisning om vad som kommer. Slutgiltiga regler kommer i samband med uttagningen.