Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn

Årets Konditor - tre tävlingsfaser

Ansökan till tävlingen Årets Konditor, SM för professionella konditorer öppnar den 7 april kl. 10.00 och stänger den 22 april kl. 15.00, därefter sker semifinal i maj och finalen äger rum den 6-7 november i Stockholm. Läs mer här om tema "Moderna klassiker". 

 

1: Ansökan och recept 
2: Semifinal
3: Finaltävling

Upplägg Årets Konditor 2025 
  • Ansökan är öppen mellan den 7 april kl. 10.00 och den 22 april kl. 15.00.
  • I maj presenteras vilka som gått vidare till semifinalen. 
  • Semifinalen arrangeras i Stockholm i slutet av maj.
  • Årets Konditor finalen är den 6-7 november i Stockholm.
Ansökan
  • Du ansöker med ett recept på valfri tårta med tillhörande bilder.
  • En bild ska visa hela tårtan och en annan bild ska visa en uppskuren bit där innehållet syns. 
  • Tårtan ska tas med till semifinalen om du går vidare.
  • Receptet ska skickas in i en Word fil eller PDF fil.
  • Receptet ska innehålla måttanvisningar och tillvägagångssätt. 
  • Arrangören eller sponsorer av tävlingen Årets Konditor kan komma att publicera ansökningsbilderna vid senare tillfälle. 
  • Inför finalen får det inskickade bidraget varken med bild eller recept publiceras offentligt i någon form utan medgivande av Sveriges bagare & konditorer AB. Publicering av någon del av ansökningsbidraget kan leda till diskvalificering i tävlingen Årets Konditor.
Planering av ansökningsbidraget
  • Inför en eventuell semifinal ska ansökningsbidraget (tårtan) tas med färdig i sin helhet till Stockholm. Endast slutdekoration får göras på plats. Tid och plats meddelas till de som tagit sig vidare till semifinal.
Processen efter ansökan
  • Samtliga inskickade bidrag inom ramen för ansökans öppettider granskas av personal på Sveriges bagare & konditorer AB för att säkerställa att ovannämnda kriterier uppfylls.
  • I maj meddelas vilka som har tagit sig vidare till en eventuell semifinal.
Semifinal
  • Arrangeras i Stockholm i maj. 
  • Uttagna till semifinal tar med sig sin färdiga tårta till Stockholm och deltar i finalen av Årets Konditor 2025. 
  • Sveriges bagare & Konditorer AB bekostar resa med tåg för de konditorer som bor utanför Stockholm. Andra kostnader som boende och råvaror med mera bekostas av de tävlande. 
Final
  • Finalen av Årets Konditor, SM för professionella konditorer äger rum under två dagar, 6-7 november.
  • Du som finalist i Årets Konditor 2025 förväntas vara tillgänglig och delta i aktiviteter och evenemang för media och sponsorer som arrangören Sveriges bagare och konditorer bedömer lämpliga.
  • Finalisterna förväntas även vara tillgängliga under en PR-dag och informationsträff i Stockholm i maj samt en dag med Arla.
  • I samband med finalen bekostar Sveriges bagare & konditorer resa med tåg samt boende. 
  • I samband med finalen den 7 november arrangeras en middag för Årets Konditor, där tidigare vinnare, jury, branschprofiler och andra hedersgäster är inbjudna.
Pris
  • 100 000 kronor i vinstpengar. 
  • Titeln Årets Konditor 2025, Svensk Mästare för professionella konditorer och äran att bära och använda titeln. 
  • Vinnaren av Årets Konditor får i samråd med arrangören av Årets Konditor forma vinnar året, avseende media och kommersiella uppdrag.

 

Varmt välkommen med din ansökan! Ansökan är öppen mellan 7 april kl. 10.00 cch 22 april kl. 15.00.

 

För frågor kontakta gärna tävlingsledningen via Erica Bjerregaard e-post erica@bageri.se telefon 072-2062762