Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn

Årets Konditor - tre tävlingsfaser

Ansökan till tävlingen Årets Konditor, SM för professionella konditorer öppnar den 15 april och stänger den 29 april, därefter sker semifinal i maj och finalen äger rum den 7-8 november i Stockholm. Läs mer här om tema "Framtid". 

 

1: Ansökan och recept 
2: Semifinal
3: Finaltävling

Ansökan och recept 

Upplägg Årets Konditor 2024 
  • Ansökan är öppen mellan den 15 april och den 29 april.
  • I maj presenteras vilka som gått vidare till semifinalen. 
  • Semifinalen arrangeras i Stockholm den 21 maj.
  • Årets Konditor finalen är den 7-8 november i Stockholm
Ansökan 
  • Ett recept med tillhörande bild ska skickas in på valfri tårta och innehållet är valfritt.
  • Tårtan ska kunna tas med till semifinalen om du går vidare.
  • Receptet skrivs och skickas i en Word fil eller PDF. 
  • Receptet ska innehålla måttanvisningar och tillvägagångssätt. 
  • Den tillhörande bilden visar din färdiga tårta och kompletterar receptet.
  • Arrangören eller sponsorer av tävlingen Årets Konditor kan komma att publicera ansökningsbilderna vid senare tillfälle. 
  • Inför finalen får det inskickade bidraget varken med bild eller recept publiceras offentligt i någon form utan medgivande av Sveriges bagare & konditorer AB. Publicering av någon del av ansökningsbidraget kan leda till diskvalificering i tävlingen Årets Konditor.
Planering av ansökningsbidraget
  • Inför en eventuell semifinal ska ansökningsbidraget (tårtan) tas med färdig i sin helhet till Stockholm. Endast slutdekoration får göras på plats.
Processen efter ansökan
  • Samtliga inskickade bidrag inom ramen för ansökans öppettider granskas av personal på Sveriges bagare & konditorer AB för att säkerställa att ovannämnda kriterier uppfylls.
  • I maj meddelas vilka som har tagit sig vidare till en eventuell semifinal.
Semifinal
  • Arrangeras i Stockholm den 21 maj. 
  • Uttagna till semifinal tar med sig sin färdiga tårta till Stockholm och deltar i finalen av Årets Konditor 2024. 
  • Sveriges bagare & Konditorer AB bekostar resa med tåg för de konditorer som bor utanför Stockholm. Andra kostnader som boende och råvaror med mera bekostas av de tävlande. 
Final
  • Finalen av Årets Konditor, SM för professionella konditorer äger rum under två dagar, 7-8 november med start under eftermiddagen den 7 november.  
  • Du som finalist i Årets Konditor 2024 förväntas vara tillgänglig och delta i aktiviteter och evenemang för media och sponsorer som arrangören Sveriges bagare och konditorer bedömer lämpliga.
  • Finalisterna förväntas även vara tillgängliga under en PR-dag och informationsträff i Stockholm den 21 maj samt en dag med Arla.
  • I samband med finalen bekostar Sverige bagare & konditorer resa med tåg samt boende. 
  • I samband med finalen den 8 november arrangeras en middag för Årets Konditor, där tidigare vinnare, jury, branschprofiler och andra hedersgäster är inbjudna.
Pris
  • 100 000 kronor i vinstpengar. 
  • Titeln Årets Konditor 2024, Svensk Mästare för professionella konditorer och äran att bära och använda titeln. 
  • Vinnaren av Årets Konditor får i samråd med arrangören av Årets Konditor forma vinnaråret, avseende media och kommersiella uppdrag.

Varmt välkommen med din ansökan! 

För frågor kontakta gärna tävlingsledningen via Erica Bjerregaard e-post erica@bageri.se telefon 072-5537837