Ansökan till tävlingen Årets Konditor, SM för professionella konditorer öppnar den 15 april och stänger den 29 april, därefter sker semifinal i maj och finalen äger rum den 7-8 november i Stockholm. Läs mer här om tema "Framtid".
1: Ansökan och recept
2: Semifinal
3: Finaltävling
Ansökan och recept
Upplägg Årets Konditor 2024
- Ansökan är öppen mellan den 15 april och den 29 april.
- I maj presenteras vilka som gått vidare till semifinalen.
- Semifinalen arrangeras i Stockholm den 21 maj.
- Årets Konditor finalen är den 7-8 november i Stockholm
Ansökan
- Ett recept med tillhörande bild ska skickas in på valfri tårta och innehållet är valfritt.
- Tårtan ska kunna tas med till semifinalen om du går vidare.
- Receptet skrivs och skickas i en Word fil eller PDF.
- Receptet ska innehålla måttanvisningar och tillvägagångssätt.
- Den tillhörande bilden visar din färdiga tårta och kompletterar receptet.
- Arrangören eller sponsorer av tävlingen Årets Konditor kan komma att publicera ansökningsbilderna vid senare tillfälle.
- Inför finalen får det inskickade bidraget varken med bild eller recept publiceras offentligt i någon form utan medgivande av Sveriges bagare & konditorer AB. Publicering av någon del av ansökningsbidraget kan leda till diskvalificering i tävlingen Årets Konditor.
Planering av ansökningsbidraget
- Inför en eventuell semifinal ska ansökningsbidraget (tårtan) tas med färdig i sin helhet till Stockholm. Endast slutdekoration får göras på plats.
Processen efter ansökan
- Samtliga inskickade bidrag inom ramen för ansökans öppettider granskas av personal på Sveriges bagare & konditorer AB för att säkerställa att ovannämnda kriterier uppfylls.
- I maj meddelas vilka som har tagit sig vidare till en eventuell semifinal.
Semifinal
- Arrangeras i Stockholm den 21 maj.
- Uttagna till semifinal tar med sig sin färdiga tårta till Stockholm och deltar i finalen av Årets Konditor 2024.
- Sveriges bagare & Konditorer AB bekostar resa med tåg för de konditorer som bor utanför Stockholm. Andra kostnader som boende och råvaror med mera bekostas av de tävlande.
Final
- Finalen av Årets Konditor, SM för professionella konditorer äger rum under två dagar, 7-8 november med start under eftermiddagen den 7 november.
- Du som finalist i Årets Konditor 2024 förväntas vara tillgänglig och delta i aktiviteter och evenemang för media och sponsorer som arrangören Sveriges bagare och konditorer bedömer lämpliga.
- Finalisterna förväntas även vara tillgängliga under en PR-dag och informationsträff i Stockholm den 21 maj samt en dag med Arla.
- I samband med finalen bekostar Sverige bagare & konditorer resa med tåg samt boende.
- I samband med finalen den 8 november arrangeras en middag för Årets Konditor, där tidigare vinnare, jury, branschprofiler och andra hedersgäster är inbjudna.
Pris
- 100 000 kronor i vinstpengar.
- Titeln Årets Konditor 2024, Svensk Mästare för professionella konditorer och äran att bära och använda titeln.
- Vinnaren av Årets Konditor får i samråd med arrangören av Årets Konditor forma vinnaråret, avseende media och kommersiella uppdrag.
Varmt välkommen med din ansökan!
För frågor kontakta gärna tävlingsledningen via Erica Bjerregaard e-post erica@bageri.se telefon 072-5537837