
Juryn, som utvärderade konditorernas finalbidrag efter smak, utseende, kreativitet och hantverksskicklighet, korade Sara Aasum Hultberg till Årets Konditor, tillika svensk mästare i konditori med motiveringen: ”I en tidspressad insats utmanades teknik och yrkeskunskap, som ändå visade upp perfektion. Med fantastiska smaker togs gräddbakelsen till en ny nivå och de eleganta petit fourerna imponerade på juryn.”
Saras kreationer



Deltagare
Vinnare
Sara Aasum Hultberg, 24 år, från Stockholm.
GLASSUPPSÄTTNING: Glasstårta ”Isprinsessa”. Pistagejaconde med hallonsorbet, vaniljglass, mandelkrisp och mandelganache.
GRÄDDBAKELSE: ”Gräddbakelse 2.0”. Smördeg med aprikoskompott och pannacotta.
PETIT FOUR BRICKA
1. Biskvi med getostganache
2. Karamelliserad quinoa med hallongelé och hasselnötsgianduja
3. Rulltårta på mandeljaconde med passion/ingerfärskräm och mjölkchokladkräm
4. Petit choux med sockersable och citron- och pistagefyllning
5. Chokladsable med kakaonibs, citronkolatryffel och maränglakrits med beta
TÅRTA BJÖRNBÄR/GIANDUJA - En browniebotten med björnbärspannacotta, hasselnötsgianduja, hasselnötskrisp, björnbärskompott och vaniljmousse. Tårtan var både sprayad och glacerad med vit choklad.
Finalister
Mattias Lundahl från Hotell Gässlingen
Per Bäckström från Villa Källhagen
Sofie Nilsson från Fotografiska, Stockholm
Fredrik Otterberg från Delselius Konditori, Gustavsberg