Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn

Disa Molin

10 oktober 2018 blev Disa Molin från Göteborg korad till Årets Konditor 2018 tillika Svensk Mästare för proffessionella konditorer, efter en välförtjänt vinst i den prestigefulla tävlingen. Disa gav uttryck åt det lekfulla temat Tivoli med ett genomgående exceptionellt hantverk i årets tre dokument: tårta, söta finger foods och tallriksdessert.

Disas kreationer

Deltagare

Vinnare 

Disa Molin, 33 år från Göteborg, arbetar på Gothia Towers i Göteborg.

TÅRTA: ”Loop” Kaka på yoghurt, oliv- och mandelolja, toppad med plommonkompott, chokladcrisp, kesellamousse och chokladbavaroise, som smaksatts med myskmadra.
Tårtan är sedan vackert glaserad i vitt och rött.

PETIT FOURER: ”Tombola” – Pate a choux-bakelse fylld med
krämig vaniljgrädde och körsbärskräm. Dekorerad med en
vacker mördegsblomma och bladguld..

”Parisehjulet” – Chokladdoppad fingerfood, som i en tugga bjuder på luftig och mjuk pistagekaka som är täckt av hallongelé. Toppad med pistageganache och pistagekex.

”Marängdroppet” – Chokladdoppad pinnglass med färskost, gul hallonpuré och sudachi. Omsluten av italiensk maräng och dekorerad med bipollenströssel.

TALLRIKSDESSERT: ”Slänggungan” Mazarinring med svartvinbärsbavaroise och en glaze på svartavinbär, innanför finnes mandelkaramell, mandelkräm och yuzucremeux täckt med en svartavinbärsmarmelad. Sedan garnerad med en chokladtunnel fylld med yuzuskum och ett karuselltak i choklad. Vackert dekorerad med svartvinbärssorbet, yuzutapioka, röd oxalis och timutpeppar. Slänggungan presenteras på en kakaosprayad tallrik.

 

2:a plats

Magdalena Larsson, som arbetar på Cederleüfs & Svenheimers Bageri & Konditori, i Göteborg.

 

3:e plats

Franciane Tartari, som arbetar på FIKA by SPiS, i Kiruna.

 

4:e plats

Andrea Olsson, som arbetar på Körunda Hotell & Konferens, i Nynäshamn.