Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn
  • Om tävlingen
  • Hem /

Se den rafflande finalen här den 12 november

Årets Konditor är det svenska mästerskapet för professionella konditorer. Tävlingen arrangeras av branschorganisationen Sveriges Bagare och konditorer. Arla och Sveba Dahlen är huvudsponsorer till tävlingen.

Finaldagen av Årets Konditor 2021 kommer att sändas live. Du kan följa sändningen på Sveriges bagare & konditorers Facebooksida eller på Youtube här nedan.

Sändningen börjar kl 9.45 och dagen avslutas med prisutdelning kl 15.00.

Se tävlingen här!

 

Tävlingen Årets Konditor anordnades för första gången av Sveriges bagare & konditorer (då Bageriförbundet) 1988 med stöd av Arla (då Mejerierna).

Här är finalisterna i Årets Konditor 2021:

Jimmy Wollberg, bor i Olofstorp, driver Berzelii choklad i Göteborg och lärare på Yrgo Yrkeshögskola

Sara Nilsson, bor i Lerum, arbetar på Roots Foodmarket i Göteborg

Kasper Kleihs, bor i Sundbyberg, arbetar på Etoile i Stockholm

Jessica Pettersson, bor och arbetar i Stockholm, Gateau

Andreas Modd, bor och arbetar i Nynäshamn, Chokladhuset

Läs mer om årets finalister här.

 

Hur går tävlingen till?

Finalisterna ska inom loppet av tio timmar, fördelat över två dagar, tillverka olika bakverk, varav ett är en tårta. Tema och exakta moment i tävlingen ändras från år till år. 2021 års tema är Fenomen. Tävlingsbidragen bedöms av en jury som framförallt ser till smak, utseende, kreativitet och hantverk.

Vinnaren:

Segraren i tävlingen får titulera sig Svensk mästare i konditori och vinner 40 000 kr samt en Varimixers Teddy som Sveba-Dahlen sponsrar med.

 

Vill du se tävlingen?

På grund av de tidigare restriktionerna för folksamlingar och den inställda mässan kommer finalen den 12 november kunna följas på plats av en begränsad publik och media. Övriga intresserade kan följa en live-sändning under hela dagen här på www.aretskonditor.se. En sammanfattning av dagen samt prisutdelning sänds kl.15.00. Här kommer den stora publiken som vanligtvis samlas på plats kunna se de fem finalisterna göra upp om den åtråvärda titeln Årets Konditor.

 

För mer information om sändningen kontakta:

Magdalena Höglund

Tävling- och eventansvarig

magdalena@bageri.se

 

Bild är från finalen 2019.