Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn

Anders Oskarsson

Anders Oskarsson, från Mönsterås, tog hem segern i Årets Konditor och kan därmed titulera sig svensk mästare för professionella konditorer. Tävlingen, som hade temat show-off, utmanade finalisterna till det yttersta i smak, utseende, kreativitet och hantverksskicklighet. Anders kammade hem segern genom att lyckas ta fram bakverk som inte bara visade på innovativa tekniker utan även bjöd på överraskande smakkombinationer.

Anders kreationer

Deltagare

Vinnare

Anders Oskarsson från Nilssons Konditori, Oskarshamn

TÅRTA: ”Balett Siluett”. Svartvinbär och kardemummabavaroise med gräddfil, brynt smörcreme,
vinbärsgelé och havrekaka.

PRALINER: BRISÉ: Havtornsganache med choklad, karamelliserade hasselnötter och saltkola.
ALLÈGRO: Rödvinbärsganache med hallonmarmelad, långpeppar och hallonkrisp.

TARTELETTE: ”Svansjön”. Hasselnöt- och pärontartelette med ingefära, citron, grön shisho och vitt te.
Vanilj con pralinemousse med kesella och rimmade hasselnötter.

PRINSESSBAKELSE: ”Mini princess taco”. Pistagejaconde med skogshallongelé, krämig vaniljgrädde, smörbrynt mandelmassa och citrongryn.

 

Finalister

Frida Leijon från Güntherska Hovkonditoriet, Uppsala

Anicka Larsson från Handgjort Stockholm

Diana Lund från Dessert & Choklad Stockholm

Weilu Wang från Prince Philosopher, Stockholm