![](/media/4lupwqsa/andersoskarsson2.jpg)
Anders Oskarsson, från Mönsterås, tog hem segern i Årets Konditor och kan därmed titulera sig svensk mästare för professionella konditorer. Tävlingen, som hade temat show-off, utmanade finalisterna till det yttersta i smak, utseende, kreativitet och hantverksskicklighet. Anders kammade hem segern genom att lyckas ta fram bakverk som inte bara visade på innovativa tekniker utan även bjöd på överraskande smakkombinationer.
Anders kreationer
![](/media/1dvntqgk/screenshot-2019-10-09-at-10-12-58.png)
![](/media/ymhp2ddj/anders2.jpg)
Deltagare
Vinnare
Anders Oskarsson från Nilssons Konditori, Oskarshamn
TÅRTA: ”Balett Siluett”. Svartvinbär och kardemummabavaroise med gräddfil, brynt smörcreme,
vinbärsgelé och havrekaka.
PRALINER: BRISÉ: Havtornsganache med choklad, karamelliserade hasselnötter och saltkola.
ALLÈGRO: Rödvinbärsganache med hallonmarmelad, långpeppar och hallonkrisp.
TARTELETTE: ”Svansjön”. Hasselnöt- och pärontartelette med ingefära, citron, grön shisho och vitt te.
Vanilj con pralinemousse med kesella och rimmade hasselnötter.
PRINSESSBAKELSE: ”Mini princess taco”. Pistagejaconde med skogshallongelé, krämig vaniljgrädde, smörbrynt mandelmassa och citrongryn.
Finalister
Frida Leijon från Güntherska Hovkonditoriet, Uppsala
Anicka Larsson från Handgjort Stockholm
Diana Lund från Dessert & Choklad Stockholm
Weilu Wang från Prince Philosopher, Stockholm