Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn

28 juni 2021

De kan vinna Årets Konditor 2021

Efter ett års ofrivilligt uppehåll är Årets Konditor nu tillbaka med full kraft. Fem av landets bästa konditorer har tagit sig vidare till final och ska nu göra upp om den prestigefyllda titeln “Årets Konditor 2021”, tillika svensk mästare för professionella konditorer. Finalen går av stapeln i Stockholm 11-12 november.

Uttagningen till Årets Konditor är avgjord och nu står fem av landets skickligaste konditorer klara för finalen i det svenska mästerskapet för professionella konditorer. Tävlingen har funnits sedan 1988 och enligt tradition präglas årets final av ett noga utvalt tema. Utifrån temat Fenomen ska var och en av finalisterna på tio timmar, fördelat över två dagar, skapa totalt 5 tårtor, 30 bakelser i 3 olika varianter samt 10 stycken tallriksdesserter. Årets Konditor bjuder på en förstklassig uppvisning av teknisk skicklighet, smakprecision och kreativ höjd där minsta detalj räknas.

 

– Jag är otroligt nyfiken på hur årets finalister kommer att tolka årets tema Fenomen, där bara fantasin sätter gränserna. Efter ett år kantat av pandemi, där många konditorier befunnit sig i ett pressat läge, så är Årets Konditor efterlängtad i branschen. Just därför är det upplagt för att årets final ska bli en riktig show där de tävlande redan visat att de håller allra högsta nivå. Om de är hälften så förväntansfulla som jag är så är vi garanterade en final utöver det vanliga, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som arrangerar tävlingen Årets Konditor.

 

Tävlingen Årets Konditor arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer och avgörs under två dagar den 11-12 november på Stockholmsmässan. Finalen avgörs inför publik om restriktionerna vid tillfället tillåter. Samtliga tårtor, bakverk och desserter bakas på plats och bedöms av en smakjury och en metodjury.

 

Här är finalisterna i Årets Konditor 2021

Jimmy Wollberg, bor i Olofstorp, driver Berzelii choklad i Göteborg och lärare på Yrgo i Göteborg
Sara Nilsson, bor i Lerum, arbetar på Roots Foodmarket i Göteborg
Kasper Kleihs, bor i Sundbyberg, arbetar på Etoile i Stockholm
Jessica Pettersson, bor och arbetar i Stockholm, Gateau
Andreas Modd, bor och arbetar i Nynäshamn, Chokladhuset

 

Om Årets Konditor
Årets Konditor arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer och under finalen ska tre olika delmoment skapas: 5 tårtor, 30 bakelser i 3 olika varianter och 10 tallriksdesserter. Finalisternas tävlingsbidrag bedöms både av en smak- och en metodjury. Vinnaren får stolt titulera sig Årets Konditor, tillika Svensk Mästare för professionella konditorer. Dessutom vinner segraren 40 000 kr samt en Varimixers Teddy. Under ett års tid får vinnaren representera branschen och bära den välrenommerade titeln Årets Konditor. Årets Konditors huvudsponsor är Arla och Sveba Dahlen och man kommer bland annat använda Arlaprodukter som Arla Pro® Grekisk Yoghurt, Arla® Färskost eller Arla® Pro Smetana.

 

www.aretskonditor.se

För intervju med och ytterligare information om finalisterna eller bilder, kontakta:
Jonatan Peterson
Presskontakt
Mobil: 0709-23 95 41, e-mail: jonatan@futurniture.com

För ytterligare information om Årets Konditor, kontakta:
Martin Lundell
Vd Sveriges bagare & konditorer
Mobil: 0703-64 67 94, e-mail: martin@bageri.se